Skip to main content

Succesvolle NLP technieken

NLP is één van de meest toegepaste communicatiesystemen in onder andere het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven maar NLP is voor iedereen die wil leren beter met zichzelf en anderen om te gaan. NLP leert je beter te communiceren met jezelf en anderen. NLP leert je welke gedachtepatronen, emoties en gedragingen leiden naar succes en welke niet.

Waar staan de letters NLP ook weer voor?

Neuro zegt iets over ons zenuwstelsel. Wij nemen de wereld waar met al onze zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen). Deze zintuigen worden omgezet in denken. En ons denken beïnvloedt onze emotie.

Linguïstisch zegt iets over hoe wij woorden (taal) geven aan ervaringen om deze vast te leggen en te delen met anderen. In NLP gaat de aandacht naar de manier waarop we uiting geven aan ons denken en hoe woorden invloed hebben op onze gedachten en emoties van onszelf en anderen. De kracht van taal!

Programmeren zegt iets over de manier waarop jij jouw ervaringen opslaat op ‘jouw harde schijf’. De manier waarop je dit doet bepaalt hoe jij keuzes maakt, problemen oplost, leert, evalueert en resultaten boekt.

 

Hoe zit dat met die ‘harde schijf’?

De manier waarop jij dingen opslaat, heeft vooral te maken met waarden, jouw herinneringen en de omgeving waar je bent opgegroeid en dus hoe je gevormd bent. Soms is het antwoord op de vraag waarom je jouw keuze maakt, niet van jou maar is deze gevormd door opvattingen van je ouders bijvoorbeeld. NLP leert jou technieken aan, zodanig dat jouw keuzes écht jouw keuzes zijn, goed voor jou zijn én dat je jouw doelen wèl kunt omzetten tot resultaat.

 

Wil jij meer inzicht in jezelf en succesvolle keuzes gaan maken?

Klik HIER om je in te schrijven of voor meer informatie