Aandacht voor bewegen

Bewegen is van groot belang voor ons lijf, maar wat velen niet weten, ook voor het brein! Door te bewegen kun je helderder denken en verbetert het geheugen. Het energieniveau neemt ook significant toe bij voldoende beweging. Meer energie en een beter geheugen zijn belangrijke elementen in het behalen van jouw NLP Practitioner of NLP Master diploma!

Wat houdt bewegen in bij de NLPweek?

Elke dag gaan we met de hele groep bewegen. Bewegen op een niveau wat iedereen aankan! Je hoeft dus geen sportman of –vrouw van het jaar te zijn om mee te bewegen in de NLPweek. Elke dag bewegen kan bestaan uit yoga, sporten, sport en spelactiviteiten, maar ook wandelen.

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder, is een dagelijkse wandeling belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. “Bij matig intensieve beweging zul je al meer productiviteit en creativiteit ervaren. Jouw hart gaat beter werken en pompt het bloed via de carotis (de halsslagader) naar de hersenen. Dit zorgt dat de hersenen beter doorbloed raken en dat wil je.” Onze hersenen hebben namelijk veel bloed nodig en bij bewegen pompt ons hart sneller bloed en werken onze hersenen beter!

Lees hier het hele artikel van Erik Scherder van RTL Nieuws »

Lichaam en geest zijn aan elkaar gekoppeld en beïnvloeden elkaar

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan over de samenwerking van lichaam en geest. Het staat vast dat deze op elkaar van invloed zijn! Neurotransmitters zijn chemische stofjes die signalen via de zenuwbanen versturen. Deze stofjes zijn het middel waarmee het brein communiceert met ons lijf. Elke gedachte die je denkt, bereikt elke cel in je lijf door neurotransmitters. Goed voor je lijf zorgen door gezond te eten, te bewegen maar ook door te ontspannen, is dus van grote invloed op jouw algehele gemoedstoestand.

De toekomst hangt af van wat je vandaag doet!